Houten overkappingen

Houten overkappingen

Trendhout heeft een enorm groot assortiment met houten overkappingen. Naast de honderden standaard modellen zijn er ook mogelijkheden voor een overkapping op maat. Een maatwerk overkapping kan door Trendhout op maat gemaakt worden. 

Voor een houten overkapping op maat kunt u dus ook bij Trendhout terecht.  Een maatwerk overkapping vergt wel wat meer werkvoorbereiding waardoor dit iets meer zal kosten als één van onze standaard douglas houten overkappingen. Daarom is het verstandig om eerst te kijken of één van de honderden standaardmodellen douglas overkappingen ook bij uw wensen kunnen aansluiten.

Stel houten overkapping samen!

 

Tuinoverkapping

Afgelopen tien jaar zien we een toenemende vraag naar de wens om een houten overkapping in de tuin te plaatsen. Een tuinoverkapping in de achtertuin zorgt voor veel extra woongenot.
U kunt de houten overkapping gebruiken als schaduwplek of om ‘s avonds heerlijk met familie onder te zitten. Het buitenleven actueler dan ooit, bij veel families is een tuinoverkapping niet meer weg te denken. 

Daarnaast mag er vaak vergunningsvrij gebouwd worden, de regels voor een houten overkapping in de achtertuin zijn namelijk relatief ruim in Nederland. Bij Trendhout zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van douglas en eiken tuinoverkappingen

 

Overkapping bouwpakket 

 

Bij Trendhout worden jaarlijks duizenden bouwpakketten geproduceerd en uitgeleverd door heel Nederland. De bouwpakketten worden in onze moderne fabriek gemaakt. Door middel van CNC-robots wordt het bouwpakket tot op de millimeter nauwkeurig voor u geproduceerd.
Bij een houten overkapping bouwpakket van Trendhout kunt u de zaag dus in de bus laten liggen.

De overkapping wordt als bouwpakket helemaal compleet geleverd. Dat wil zeggen alle benodigde bevestigingsmaterialen bij het bouwpakket inbegrepen. Daarnaast ontvangt u duidelijke montagehandleidingen waardoor plaatsen van het bouwwerk eenvoudig te realiseren is voor een handige doe-het-zelver.

Houten overkapping met glazen schuifdeuren


Om een heerlijke plek te creëren om even lekker tot rust te komen, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een houten overkapping met glazen schuifdeuren in hun tuin te plaatsen. Bij Trendhout zijn er diverse mogelijkheden voor de realisatie van een houten overkapping met glazen schuifwanden.

Een douglas of eiken overkapping met glazen schuifwand heeft een aantal grote voordelen.
Allereerst biedt het beschutting tegen de wind en de regen, waardoor u er op een winderige herfstdag nog steeds heerlijk kunt vertoeven. Daarnaast blijft het in de overkapping keurig schoon omdat het blad ook wordt tegengehouden door de glazen deuren.

 

Tuinhuis met overkapping

Veelal komen klanten bij Trendhout met de wens voor een tuinhuis met overkapping.
Hierbij kan het tuinhuis of schuurtje worden gebruikt om de nodige tuinspullen en fietsen in op te ruimen. De houten overkapping wordt vaak gebruikt om lekker onder te kunnen ontspannen of met het gezin of uw familie mooie momenten te beleven.

Trendhout heeft zowel eenvoudige als luxe uitvoeringen. Bij een eenvoudige uitvoering kunt u denken aan een schuurtje met houten overkapping. Bij een luxe tuinhuis met overkapping worden er vaak glazen schuifdeuren of steel look ramen toegepast. Hierdoor wordt een overkapping geüpgrade tot een ware tuinkamer.

 

Stel houten overkapping samen!

 

Houten overkapping

Een houten overkapping ademt sfeer, daarom geven veel mensen hier de voorkeur aan boven bijvoorbeeld een materiaal als aluminium. Een houten overkapping geeft daarnaast een rustieke uitstraling , denk aan bijvoorbeeld een eikenhouten overkapping. Trendhout produceert houten overkappingen welke wij uitleveren in de Benelux.

Bij Trendhout hebben we ons gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren van douglas en eiken houten overkappingen.  We hebben een groot assortimenten met houten overkapping waardoor er altijd wel een overkapping zal zijn die bij uw wensen aansluit.

Douglas overkapping

Trendhout is de marktleider in de Benelux op het gebied van douglas overkappingen.
Wij hebben een divers en breed aanbod in douglas overkappingen. De houten overkappingen worden door Trendhout zelf ontwikkeld, geproduceerd en geleverd of geplaatst.
Via ons dealernetwerk in Nederland kunt u eenvoudig een douglas overkapping kopen die bij uw wensen aansluit.

Vaak zien we dat er wordt gekozen voor een douglas overkapping met schuur of schuurtje.
Afhankelijke van de gewenste afmetingen van de schuur kunt u dus zelf samenstellen wat voor u de perfect verhouding is tussen overkapping en schuur. Ook voor een douglas overkapping op maat kunt u bij Trendhout terecht.

 

Eiken overkapping

Trendhout is marktleider op het gebied van douglas overkappingen, echter zien we ook een toenemende vraag naar eikenhouten overkappingen. Trendhout heeft een uniek programma met eikenhout, waardoor we in staat zijn om ook eiken overkapping op maat te maken.

Eiken overkappingen zijn wel een grotere investeringten opzichte van douglas hout. Daar staat tegenover dat een eiken overkapping een robuuste en luxere uitstraling heeft dan een vuren of douglas overkapping. Daarnaast is een eiken overkapping ook nog duurzamer dan een douglas overkapping. Ook voor een maatwerk eiken overkapping aan huis kunt u bij Trendhout terecht.

 

Overkapping met zonnepanelen


Met de toenemende vraag naar zonnepanelen komt er ook een toenemende vraag naar  houten overkappingen waar zonnepanelen op bevestigd kunnen worden. Trendhout biedt hierin mogelijkheden, een flink aantal standaard modellen zijn al geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Voor specifieke modellen kunt u dit navragen bij een Trendhout dealer.

Trendhout biedt de mogelijkheid om een overkapping tegen meerprijs geschikt te maken voor zonnepanelen als blijkt dat het standaard model constructief enige aanpassing nodig heeft. Uw Trendhout dealer kan u hierover de juiste informatie geven.

 

Overkapping landelijke stijl

Bij de ontwerpafdeling van Trendhout worden diverse bouwstijlen ontwikkeld.
Hierbij kunt u denken aan overkapping met een landelijk stijl. Een landelijke overkapping is vaak te herkennen aan de afwerking van de dakrand. Bij een landelijke stijl wordt er vaak gekozen voor sierklossen en rondom de overkapping een overstekende dakrand.

Door de verschillende stijlen kunt u zelf een stijl kiezen die het best overeenkomt met de bouwstijl en ligging van uw woning. In een landelijke omgeving wordt veelal gekozen voor een houten overkapping met karakteristieke overstekken. Ook bij een woning met riet zal een overkapping met een landelijke stijl een prachtige uitstraling geven.

 

Overkapping tuin modern

Naast de landelijke stijlen heeft Trendhout ook diverse moderne houten overkappingen voor in uw tuin. Bekende Trendhout modellen zijn de Verona – Potenza en Refter XL, deze overkappingen komen perfect tot hun recht in strakke en moderne tuinen. 

Heeft u een moderne of kubistische woning dan is het mooi om dezelfde stijl aan te houden in uw moderne overkapping. De strakke vormen van onze houten overkapping zorgen voor een mooie harmonie tussen uw overkapping, woonhuis en uw tuin. Ook voor een modern tuinhuis met overkapping bent u bij Trendhout aan het juiste adres.

 

Stel houten overkapping samen!