Douglas-overkapping-met-pergola-zwarte-wanden-op-maat-maatwerk-trendhout-houten-overkappingen

Tuinoverkapping

Laat jouw tuin stralen met een Trendhout overkapping!

Bij Trendhout vind je een uitgebreid assortiment aan tuinoverkappingen. Naast de vele honderden standaard modellen bieden we ook de mogelijkheid voor maatwerk. Als jij specifieke wensen hebt voor jouw ideale tuinoverkapping, dan kan Trendhout deze op maat voor je realiseren.

Heb je een vergunning nodig voor een overkapping in de tuin?

Vaak mag een tuinoverkapping vergunningsvrij worden gebouwd!
is-er-vergunning-nodig-voor-een-kapschuur-overkapping-tuin-overkapping-vrijstaand-trendhout

Als je overweegt om een overkapping in jouw tuin te bouwen, is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt. In veel gevallen is het plaatsen van een tuinoverkapping vergunningsvrij toegestaan. Er wordt daarbij gekeken naar factoren zoals de aanwezigheid van aangrenzende wegen en of je in een beschermd stadsgezicht woont. In situaties waarin aangrenzende wegen ontbreken, komt vergunningsvrij bouwen vaker voor.

In de bijlage vind je alle basisregels voor het vergunningsvrij bouwen van een overkapping in jouw tuin. Indien jouw tuin grenst aan water, is het verstandig om extra navraag te doen. Een kanaal, rivier of gracht kan namelijk worden beschouwd als waterweg, waardoor er soms specifieke eisen gelden met betrekking tot vergunningsplicht.

De regels voor een overkapping in je achtertuin

In de achtertuin is er meer mogelijk dan in de voortuin!
mag-je-een-houten-overkapping-op-maat-zonder-vergunning-of-vergunningsvrij-in-je-tuin-bouwen

In veel gevallen is er een relatief ruime mogelijkheid om bebouwing op het tuinoppervlak te realiseren. De regels voor een overkapping in de achtertuin hebben betrekking op de hoogte en afmetingen van het bouwwerk. Om de achtertuin te berekenen, moet je één meter achter de rooilijn blijven, van waaruit jouw achtererf begint. Als je aangrenzende wegen hebt, wordt het hele gebied daarachter beschouwd. Wat betreft de hoogteregels wordt er gekeken naar hoever de nok van het bouwwerk van de erfgrens wordt gebouwd.

Voor de bebouwing van het achtertuinoppervlak gelden de volgende regels:

  • Bij een achtertuin van 100 m² mag er maximaal 50% bebouwd worden.
  • Bij een achtertuin van 100-300 m² mag er maximaal 90 m² bebouwd worden (200 m² x 20% = 40 m² + 50 m² = 90 m²).
  • Bij een achtertuin van 300-900 m² mag er maximaal 150 m² bebouwd worden (300 m² = 90 m² + 10% van de extra m² = maximaal 150 m²).
Vaak is maatwerk niet nodig bij Trendhout!

Ontwerp je eigen tuinoverkapping in 3D

Ontdek Trendhout’s uitgebreide programma: houten overkappingen in alle vormen en maten. Nu ook gemakkelijk te configureren in onze 3D app!

Eenvoudig duizenden variaties te maken in onze 3D app
Vind automatisch een lokale Trendhout dealer
Prijzen meteen zichtbaar
Meer dan 500 standaard modellen

Wat kost een overkapping?

Bereken de kosten eenvoudig in onze 3D app
samenstellen-ontwerp-trendhout-buitenverblijf-3d-app-advies-dealer

Als je overweegt een overkapping te bouwen, kunnen de kosten nogal variëren, afhankelijk van jouw specifieke wensen qua indeling. Bij Trendhout hebben we een unieke 3D-app waarmee je eenvoudig zelf een tuinoverkapping kunt samenstellen en meteen de vraag kunt beantwoorden: “Wat kost een overkapping?”

In onze app zie je direct de kosten van het geconfigureerde bouwwerk. Door jouw ontwerp in te sturen, kom je in contact met een deskundige dealer uit jouw omgeving. Vanuit die Trendhout dealer kun je een gespecificeerde offerte krijgen waarbij de prijs van de verschillende onderdelen meteen wordt weergegeven.

Jouw tuinoverkapping op maat gemaakt

Creëer jouw ideale buitenparadijs met onze maatwerkoplossingen
Trendhout-luxe-eiken-tuinkamer-overkapping-met-schuur-glazen-schuifdeuren-schuifwanden-schilddak-op-maat-maatwerk-laten-bouwen-prijs-bouwpakket-Middelaar-Molenhoek-Mook-P
Hoekmodel-douglas-houten-schuur-overkapping-met-puntdak-op-maat-laten-maken-l-vorm-Trendhout-zadeldak-xl
hoekmodel-schuur-met-overkapping-landelijk-schuine-hoek-in-tuin-maatwerk-overkapping-laten-maken

Jaarlijks produceert Trendhout honderden douglas en eiken tuinoverkappingen. Naast ons enorme assortiment standaard modellen, bieden we ook de mogelijkheid om jouw tuinoverkapping op maat te laten maken door Trendhout. Voor een prijsindicatie adviseren we je om gebruik te maken van onze unieke 3D-configurator, waarin je een tuinoverkapping kunt samenstellen met afmetingen en vormgeving die ongeveer overeenkomen met wat je zoekt. Daarna kun je eenvoudig jouw maatwerkwensen aangeven in de opmerkingsregel.

Bij een deskundige Trendhout dealer kun je jouw wensen gemakkelijk bespreken, waarna Trendhout een passende offerte voor je maakt. Na akkoord op de offerte wordt de houten overkapping op maat voor jou uitgetekend. Je krijgt de tekening ter goedkeuring toegestuurd voordat we overgaan tot productie.

Houten tuinoverkapping op maat

Jouw tuin, jouw stijl – met Trendhout’s maatwerkoverkappingen is alles mogelijk
opbouwhandeleidingen-bouwtekeningen-buitenverblijf-montage-zelf-bouwen-bouwpakket-Trendhout
douglas-houten-overkapping-kapschuur-bouwpakket-de-hofstee-XXL-usp-1
constructie-montageservice-eiken-houten-kapschuur-bouwpakket-de-Stee-Trendhout-grote-schuur-met-overkapping-berging

Niet alle tuinen zijn hetzelfde, daarom biedt Trendhout een divers assortiment met veel verschillende typen en maatvoeringen aan. In de basis heb je al keuze uit honderden standaard afmetingen, waardoor vaak geen houten tuinoverkapping op maat gemaakt hoeft te worden.

Echter is het bij Trendhout wel mogelijk om een houten tuinoverkapping op maat te laten maken. Bij jouw Trendhout dealer kun je jouw wensen voor de overkapping aangeven. Op basis daarvan maakt Trendhout een prijsberekening. Als je akkoord gaat met de prijs, wordt de houten overkapping verder uitgewerkt door de tekenafdeling van Trendhout. Je ontvangt een tekening ter goedkeuring, en nadat je deze hebt goedgekeurd, wordt de maatwerk houten tuinoverkapping als bouwpakket voor jou gemaakt.

Tuinoverkapping douglas

Een douglas overkapping geeft een sfeervolle uitstraling.
trendhout-moderne-douglas-overkapping-houten-poolhouse-plat-dak-met-schuur-bij-zwemvijver
trendhout-authentieke-eikenhouten-kapschuur-landelijke-bouwpakket-op-maat-pen-en-gat-robuust-rustieke-kapschuren-details

In de afgelopen tientallen jaren heeft Trendhout een breed en uniek programma ontwikkeld op het gebied van douglas tuinoverkappingen. Wij ontwikkelen, produceren en leveren douglas tuinoverkappingen rechtstreeks aan onze klanten. Ons assortiment omvat honderden standaard modellen douglas tuinoverkappingen, die je eenvoudig kunt samenstellen in onze 3D-configurator.

Naast douglas tuinoverkappingen biedt Trendhout ook exclusieve eikenhouten tuinoverkappingen aan. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor de realisatie van een douglas of eiken tuinoverkapping kun je contact opnemen met jouw Trendhout dealer.

trendhout productiehal oldebroek constructie douglas of eiken op maat gemaakt als bouwpakket
Op de millimeter nauwkeurig gemaakt!

Onze buitenverblijven worden op de millimeter nauwkeurig gemaakt met behulp van onze moderne CNC machines, inclusief alle verbindingen. Wil jij ook graag een uniek Trendhout buitenverblijf in jouw tuin? Lees hier verder over onze werkwijze.

De prijzen van een houten overkapping

Betaalbare kwaliteit – ontdek de prijzen van jouw droomoverkapping in onze 3D-app
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-siena-usp-1
douglas-houten-overkapping-bouwpakket-verona-modern-usp-3
douglas-houten-overkapping-zadeldak-bouwpakket-zadeldak-XXL-usp-4

Normaal gesproken zijn de prijzen van een houten overkapping niet heel eenvoudig te berekenen. De prijs is veelal afhankelijk van het type overkapping, de afmetingen en de gewenste uitstraling. Prijzen kunnen variëren door de materiaalkeuze, waarbij er verschil kan zijn in dikte en afwerking van de palen of balken. Bepaalde standaard modellen hebben een zwaardere draagconstructie waardoor grote vrije overspanningen mogelijk zijn.

Gelukkig kunt u nu zelf eenvoudig de prijzen voor een houten overkapping berekenen met behulp van onze unieke 3D-app! U kiest het gewenste model, selecteert de gewenste afmetingen en voegt de gewenste indeling toe. De prijzen van de houten overkapping worden meteen zichtbaar in onze 3D-app.

Liever eerst wat meer informatie? Begin dan bij de keuze van een daktype, lees snel verder.

Ga voor een douglas overkapping in je tuin!

Van ontwerp tot realiteit – jouw douglas overkapping met liefde gemaakt door Trendhout
Trendhout-moderne-strakke-douglas-houten-schuur-met-overkapping-tuinoverkapping-tuinhuis-met-overkapping-Refter-bouwpakket-kopen-bouwen-Hilvarenbeek-Baarschot-Biest-Houtakker-
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-florence-usp-1
douglas-houten-overkapping-bouwpakket-refter-xl-usp-5

Trendhout is de marktleider op het gebied van het ontwikkelen en produceren van douglas overkappingen. In de afgelopen tientallen jaren hebben we hard gewerkt aan een breed en divers programma van douglas overkappingen voor in jouw tuin. Douglas is een duurzame houtsoort, waardoor onze klanten lang kunnen genieten van hun tuinoverkapping.

Nauwkeurig productie door Trendhout:

Bij Trendhout wordt de douglas overkapping voor in jouw tuin met veel passie gemaakt. Onze ontwerpafdeling zorgt met veel zorg voor mooie ontwerpen, die vervolgens met precisie worden geproduceerd in onze CNC productiehal. Onze robot zorgt ervoor dat alle onderdelen tot op de millimeter nauwkeurig worden voorbereid. Hierdoor kun je de douglas overkapping eenvoudig in jouw tuin plaatsen.

Je hebt de keuze uit een overkapping met plat dak, aan huis, zadeldak of kapschuur. Staat jouw gewenste type buitenverblijf er niet tussen? Wij koppelen je aan je dichtstbijzijnde Trendhout dealer om samen een maatwerk buitenverblijf te realiseren!

De voordelen van een overkapping in de tuin

Extra woongenot door te genieten van het buitenleven
landelijke-douglas-in-kleur-gespoten-houten-overkapping-poolhouse-laten-bouwen-bouwpakket-Trendhout-Siena-Zwolle-met-steel-look
douglas-houten-overkapping-lounge-plek-in-bosrijke-tuin-poolhouse-bij-zwembad-trendhout-zadeldak-en-plat-dak-trendhout
Trendhout-moderne-strakke-tuinkamer-poolhouse-met-schuif-deuren-overkapping-moderne-stijl-Verona-Blaricum

Waarschijnlijk zie je steeds meer mooie houten overkappingen verschijnen in tuinen. Ook bij Trendhout hebben we de afgelopen tien jaar een sterke toename gezien in de hoeveelheid overkappingen die in tuinen worden geplaatst. Een overkapping in de tuin biedt namelijk veel extra woongenot.

Allereerst geeft het een prachtige uitstraling aan jouw tuin, en daarnaast creëert het een ruimte om heerlijk te kunnen ontspannen en genieten.

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een tuinoverkapping als een essentieel onderdeel van hun tuin beschouwen. Vooral in de corona-jaren hebben we een toenemende vraag gezien naar een mooi buitenverblijf voor in de tuin.

Ga naar 3D app
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".
Cookie voorkeuren