luxe-eiken-houten-tuinkamer-met-glazen-schuifwanden-schuifdeuren-op-maat-gemaakt-trendhout-maatwerk

Eiken overkapping

Ervaar de luxe van een robuuste eiken overkapping!

Trendhout is sterk in het ontwerpen en construeren van eiken overkappingen. Een bestaande douglas constructie kan in eiken geproduceerd worden, maar het is ook mogelijk een maatwerk eiken oplossing te creëren. Eiken constructies worden vaak met pen-en-gat verbindingen uitgevoerd. Kies je voor eiken, dan kies je voor luxe.

Heeft een eikenhouten overkapping een lange levensduur?

Een eiken overkapping gaat meerdere generaties mee!
constructie-bouwpakket-eiken-houten-kapschuur-overkapping-met-riet-rietgedekt-kapschuren-bouwpakket-de-hoeve-xl-Trendhout
Trendhout-productie-Oldebroek-houtbouw-eiken-houten-schuren-en-kapschuren-bouwtekening
constructie-bouwpakket-eiken-houten-grote-kapschuur-overkapping-rietgedekt-kapschuren-bouwpakket-de-Hofstee-Trendhout

Bij Trendhout bieden we een uitgebreid programma met zowel douglas als eikenhouten overkappingen. Eikenhouten overkappingen worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Onbehandeld eikenhout heeft een levensduur van meer dan 20 jaar, en bij de juiste behandeling kan het zelfs meerdere generaties meegaan.

Eikenhout staat bekend om zijn uiterst duurzame karakter, zoals te zien is in vele oude gebouwen in Nederland waarin eikenhouten gebintwerken zijn toegepast. Met een eiken overkapping kies je dus voor een tijdloos en robuust materiaal dat generaties lang meegaat.

Eiken houten overkapping aan huis

Verleng jouw leefruimte naar buiten!
Trendhout-luxe-eiken-tuinkamer-aan-huis-woning-laten-bouwen-op-maat-bouwpakket-Zoeterwoude
maatwerk-eiken-overkapping-trendhout-op-maat-veranda-aan-huis-bouwpakket-laten-bouwen-aan-woning
maatwerk-eiken-overkapping-trendhout-op-maat-veranda-aan-huis-bouwpakket-laten-bouwen

Wanneer je graag meer tijd in de natuur wilt doorbrengen, kun je ervoor zorgen dat jouw tuin een klein paradijsje wordt met veel groen en aandacht voor biodiversiteit. Om echt van jouw tuin te kunnen genieten, kan het idee ontstaan om een houten overkapping aan jouw huis te plaatsen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om direct vanuit jouw woning de tuin te betreden. Het is een uitstekende manier om bijvoorbeeld jouw keuken naadloos te laten overgaan in de buitenruimte.

Met een houten overkapping heb je een heerlijke schaduwplek, vooral als jouw woning bijvoorbeeld op het zuiden staat. Op warme zomerdagen is het heerlijk ontbijten of lunchen onder de overkapping. Veel van onze klanten die een houten overkapping aan hun huis hebben laten plaatsen, geven aan dat ze dit veel eerder hadden moeten doen. Het is namelijk niets anders dan het verlengen van jouw keuken of woonkamer. Met een houten overkapping aan jouw huis kun je dus echt het sfeervolle buitenleven beleven.

Houten overkapping voor in jouw tuin

Ideaal om nog meer te genieten van uw tuin!
trendhout-eiken-houten-kapschuur-landelijke-bouwpakket-op-maat-pen-en-gat-robuust-rustieke-kapschuren
trendhout-eiken-hout-kapschuur-landelijk-bouwpakket-op-maat-pen-en-gat-robuust-rustieke-kapschuren-details

Bij Trendhout ben je aan het juiste adres voor een houten overkapping in jouw tuin. Wij ontwikkelen, produceren en leveren of plaatsen duurzame houten overkappingen. Voor jouw tuin heb je de keuze uit veel verschillende bouwstijlen, die je kunt afstemmen op het ontwerp van jouw tuin. Heb je een strakke tuin, dan kun je kiezen voor een moderne houten overkapping. Heb je een landelijke of klassieke tuin, dan kun je een eiken houten overkapping kiezen die hier goed bij aansluit.

In onze unieke 3D-app kun je eenvoudig de verschillende bouwstijlen bekijken en naar eigen invulling samenstellen. Daarnaast zijn niet alle tuinen gelijk aan elkaar, daarom hebben we ook in de diepte en breedte tientallen verschillende varianten. Op die manier hebben we altijd een houten overkapping die past in jouw tuin.

Een mooi startpunt is het daktype. Zoek het daktype dat bij je past, en vervolgens het model dat je het meest aanspreekt. Samen met ons en onze dealers kun je vervolgens een eiken variant uitwerken! Staat jouw gewenste daktype of model er niet tussen, uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Vaak is maatwerk helemaal niet nodig!

Ontwerp je eigen houten overkapping in 3D

Ontwerp de houten overkapping van je dromen, en laat deze vervolgens in eiken uitvoeren! Naar wens kunnen authentieke details als pen-en-gat verbindingen toegevoegd worden. Ga direct aan de slag en kom er stapsgewijs achter wat bij jou past.

Eenvoudig duizenden variaties te maken in onze 3D app
Vind automatisch een lokale Trendhout dealer
Prijzen meteen zichtbaar
Meer dan 500 standaard modellen

Ons dealernetwerk

Laat je adviseren door onze kundige dealers voor de perfecte houten overkapping
samenstellen-ontwerp-trendhout-buitenverblijf-3d-app-advies-dealer
Trendhout-dealers-showroom-showtuin-showroommodellen-inspiratie-nederland-plaatselijke-dealer-overkapping-kapschuur-houten-schuur-kopen-laten-binnen-bouwen
Trendhout-dealers-overdekte-showroom-showtuin-showroommodellen-inspiratie-nederland-plaatselijke-dealer-overkapping-kapschuur-houten-schuur-kopen-laten-bouwen
Trendhout-dealers-showroom-nederland-plaatselijke-dealer-overkapping-kapschuur-houten-schuur-kopen

Bij Trendhout ontwikkelen en produceren we een breed assortiment houten overkappingen. In Nederland hebben we een groot dealernetwerk waar je terecht kunt voor de aanschaf van een overkapping.

Gespecialiseerde Trendhout dealers hebben een showroom met daarin één of meerdere houten overkappingen, zodat je de mogelijkheid hebt om de Trendhout overkappingen fysiek te bekijken.

Bij onze dealers kun je terecht voor deskundig advies. Zij kunnen je de verschillen tussen de houten overkappingen uitleggen en je bijpraten over belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een houten overkapping. De houten overkappingen zijn bij Trendhout verkrijgbaar in douglas of eikenhout.

Waarom eiken?

Karakteristiek en authentiek, pure luxe
constructie-montageservice-eiken-houten-kapschuur-bouwpakket-de-Stee-Trendhout-grote-schuur-met-overkapping-berging
constructie-bouwpakket-eiken-houten-grote-kapschuur-overkapping-rietgedekt-kapschuren-bouwpakket-de-Hofstee-Trendhout
Trendhout-montageservice-douglas-houten-schuur-met-overkapping-poolhouse-technische-ruimte-bij-zwembad-trendhout-zadeldak-laten-bouwen-eiken-hout

Veel mensen kiezen voor een overkapping van hout om diverse redenen. Allereerst heeft hout een prachtige natuurlijke uitstraling, wat het onderscheidt van bijvoorbeeld een aluminium overkapping.

Een houten overkapping is goed te isoleren met de juiste materialen, waardoor het mogelijk is om de overkapping te gebruiken als een comfortabele tuinkamer. Het massieve karakter van hout maakt het ook eenvoudig om bijvoorbeeld lampen of andere voorwerpen aan te bevestigen, waardoor je de overkapping naar wens kunt inrichten.

Douglas hout heeft zijn eigen voordelen, terwijl eikenhout een luxe en robuuste uitstraling heeft en duurzamer is dan Douglas. Voor wie kiest voor eiken, gaat voor een hoogwaardig houtsoort met een karakteristieke uitstraling door de ontstaande scheuren in de loop van de tijd, wat door velen gewaardeerd wordt.

Luxe houten overkapping

Voor luxe overkappingen kunt u bij Trendhout terecht
Trendhout-poolhouse-overkapping-in-tuin-laten-bouwen-of-als-bouwpakket-Trendhout-Siena-Zwolle-met-steel-look
Trendhout-houten-overkapping-op-maat-of-maatwerk-tuinkamer-aan-huis-of-woning-landelijke-stijl-glazen-schuifdeuren-steel-look
ramen-en-deuren-steel-look-trendhout-douglas-zwart-raam-steellook-uitzetraam

Bij ons kun je terecht voor een eenvoudige houten overkapping, maar ook voor een luxe variant hebben we diverse mogelijkheden. We bieden instapmodellen tegen een hele gunstige prijs, maar ook robuust uitgewerkte opties.

Je kunt denken aan een luxe houten overkapping met dikke staanders en draagbalken, of modellen waarbij de dak overstekken zijn afgetimmerd met Ceder of Thermisch gemodificeerde planken.

Daarnaast bepaal je zelf hoe luxe jouw houten overkapping wordt. Je kunt kiezen voor glazen schuifdeuren, steel look wanden of een lichtstraat om jouw overkapping een enorme boost te geven.

Meer comfort betekent vaak ook een hogere investering, maar je hebt natuurlijk de mogelijkheid om jouw luxe houten overkapping in de loop der jaren te upgraden met glazen schuifwanden, louvres of hekwerken.

 

Houten veranda aan huis

Ontwerp nu uw eigen overkapping aan huis in onze 3d app!
aanbouw-douglas-lichtstraat
modern-strak-trendhout-douglas-aanbouw-maatwerk-lichtstraat-d
overkapping-wit-douglas-trendhout-aanbouw-veranda-lichtstraat-maatwerk-steel-look
Trendhout-douglas-houten-overkapping-op-maat-of-maatwerk-tuinkamer-aan-huis-of-woning-LED-verlichting

Ben je op zoek naar een veranda om de hoeveelheid lichtinval in je woning te behouden? Dan past een aluminium overkapping vaak niet bij de sfeervolle ideeën die je in gedachten hebt. Gelukkig is een houten veranda aan huis met lichtstraten of lichtkoepels een prachtige oplossing. Je krijgt zo de warmte en uitstraling van het douglas of eikenhout, terwijl je toch voldoende natuurlijk licht binnenkrijgt door de grote lichtstraten.

Met een houten veranda aan huis zul je veel vaker buiten zitten, ongeacht het weer. Een open terras kan soms minder aantrekkelijk zijn om buiten te zitten, vooral bij regen. Maar met een houten veranda aan huis is je woongenot onder alle weersomstandigheden optimaal.

Geniet onder de overkapping van het buitenleven, waarbij je lekker droog kunt blijven zitten tijdens een regenbui. ’s Avonds kun je onder de veranda ontspannen met de dimbare LED-verlichting, ideaal om rustig de krant te lezen of een boekje.

Ga naar 3D app
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".
Cookie voorkeuren