Douglas overkapping

Genieten doe je met een Trendhout buitenverblijf in jouw tuin!

Bij Trendhout bieden we een uitgebreid assortiment aan met houten douglas overkappingen. Je vindt hier niet alleen honderden standaard modellen, maar we bieden ook de mogelijkheid voor een douglas overkapping op maat. Als je op zoek bent naar een unieke oplossing, kan Trendhout een maatwerk douglas overkapping speciaal voor jou op maat maken. Met onze expertise en vakmanschap zorgen we ervoor dat jouw maatwerk overkapping perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Zo creëren we samen een stijlvolle en functionele toevoeging aan je buitenruimte.

Overkapping douglas

Douglas is een duurzaam houtsoort!
siena-landelijk-zwart-steellook-glazen-schuifdeur-trendhout-douglas
overkapping-wit-douglas-trendhout-aanbouw-veranda-lichtstraat-maatwerk-steel-look
trendhout-douglas-houten-kapschuur-overkapping-wit-zwart-bouwpakket-de-hoeve-xl-glazen-schuifdeuren

Bij Trendhout vind je een uitgebreid en divers aanbod aan duurzame Douglas overkappingen. De populariteit van een overkapping van Douglas hout is de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen, waarschijnlijk doordat steeds meer mensen de waarde van buitenleven inzien en dichter bij de natuur willen zijn. De tuin wordt dan ook steeds meer gezien als een plek om te ontsnappen aan de stenen muren en heerlijk te ontspannen.

Het gebruik van Douglas hout is erg in trek vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In vergelijking met onbehandeld vurenhout is Douglas een relatief duurzame houtsoort. Zelfs onbehandeld heeft Douglas aanzienlijk betere duurzaamheidseigenschappen dan onbehandeld vurenhout.

Bij Trendhout helpen we je graag met het vinden van de perfecte Douglas overkapping, zodat je optimaal kunt genieten van jouw buitenleven in harmonie met de natuur. Start met het kiezen van je gewenste daktype, lees meer door op onderstaande button te klikken!

Douglas overkapping op maat

Ontwerp eenvoudig je eigen douglas overkapping op maat in onze 3D app!
trendhout-3d-app-configurator-landelijk-strak-modern-ontwerpen-zelf-tuinhuis-buitenverblijf-overkapping-ban

Bij Trendhout hebben we een unieke 3D app ontwikkeld waarmee je moeiteloos je eigen Douglas overkapping kunt samenstellen. Met behulp van de 3D configurator kun je direct zien welke prijs bij het door jou gekozen product hoort. In onze standaard selectie vind je al honderden modellen en afmetingen.

Bij een maatwerk overkapping zien we vaak dat de afmetingen net iets afwijken van de standaard modellen. Het kan ook voorkomen dat een dak overstek aan één of meerdere zijdes gewenst is. We raden je echter aan om eerst te kijken of een basismodel voldoet aan je wensen, omdat dit vaak gunstiger is voor je portemonnee. Bij een Douglas overkapping op maat komen namelijk extra kosten kijken vanwege het extra tekenwerk en de werkvoorbereiding die hiervoor noodzakelijk is.

Bij Trendhout streven we ernaar om jouw ideale overkapping te realiseren, of het nu een standaardmodel is of een uniek maatwerkproject. Onze 3D app en vakmanschap helpen je bij het maken van de perfecte keuze voor jouw buitenruimte.

Douglas overkapping met schuurtje

Een schuurtje biedt een extra opslag plek voor je spullen
douglas-houten-overkapping-met-schuurtje-inpandig-berging-tuinhuis-met-overkapping-Trendhout-Siena
Trendhout-douglas-houten-overkapping-tuin-modern-met-schuurtje-Verona-moderne-overkapping-strak-louvre-steel-look-Son-Breugel
trendhout-douglas-houten-kapschuur-bouwpakket-betula-schuurtje-met-overkapping
trendhout-douglas-houten-kapschuur-overkapping-met-zwarte-planken-bouwpakket-de-hoeve-xl-tuinhuis-met-overkapping-vrijstaand-landelijke-stijl

Ontdek bij Trendhout diverse opties voor een schuurtje met douglas overkapping. Met onze 3D app kun je eenvoudig modellen configureren en kiezen uit verschillende afmetingen. Voor jouw schuurtje kun je zelf de Douglas ramen en deuren selecteren. Wil je daglicht in je werkruimte? Kies dan voor een deur of raam met glas. Trendhout staat klaar om jouw ideale schuurtje met douglas overkapping te realiseren.

Vaak is maatwerk helemaal niet nodig!

Ontwerp je eigen houten overkapping in 3D

Bij Trendhout staan we al tientallen jaren bekend om ons uitgebreide aanbod van houten overkappingen. Ontdek binnen ons assortiment honderden keuzes in modellen en afmetingen, die je eenvoudig kunt samenstellen met behulp van onze 3D app! Met zoveel mogelijkheden helpen we je graag de perfecte houten overkapping te vinden die naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Eenvoudig duizenden variaties te maken in onze 3D app
Vind automatisch een lokale Trendhout dealer
Prijzen meteen zichtbaar
Meer dan 500 standaard modellen

Douglas hout overkapping

In onze 3D app kun je een overkapping van douglas hout zelf samenstellen
samenstellen-ontwerp-trendhout-buitenverblijf-3d-app-advies-dealer
eiken-overkapping-met-zwarte-constructie-houtkachel-en-led-verlichting-wandlampjes
wanden-douglas-wandmodule-sponningplank-verticaal-wand-trendhout

Wellicht ben je op zoek naar een prachtige Douglas overkapping om een gezellig plekje in je tuin te creëren, en heb je al voldoende opbergruimte in je woning of garage. Bij Trendhout bieden we hiervoor veel mogelijkheden. Met onze 3D app kun je zelf een Douglas houten overkapping samenstellen en kiezen uit diverse afmetingen.

De configuratie van de Douglas houten overkapping omvat ook de gewenste wandindeling. Hierin heb je volledige vrijheid om te kiezen welke indeling het beste bij jouw wensen past. Voor een landelijke uitstraling kun je bijvoorbeeld gaan voor onbehandelde of zwarte potdekselplanken. Wil je liever een iets modernere afwerking? Dan kun je kiezen voor verticale sponningplanken of toepassing van thermisch gemodificeerd rhombus of channelsiding. Samen met onze dealers helpen we je graag om jouw ideale Douglas overkapping te realiseren, zodat je een prachtige en sfeervolle buitenruimte kunt creëren om van te genieten.

Douglas overkapping met schuur

De ideale oplossing voor extra berging voor jouw spullen!
rustieke-douglas-maatwerk-Trendhout-kapschuur-landelijke-bouwpakket-op-maat-pen-en-gat-robuust-rustieke
kapschuur-de-stee-Trendhout-bouwpakket-wit-met-zwart

Heb je behoefte aan een ruime extra berging voor al je spullen? Bij ons is het mogelijk om een schuur naar eigen wens samen te stellen. Voor een grote schuur beginnen de afmetingen vaak bij 3,7 tot 15 meter breed. Het is belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Als je van plan bent om een douglas overkapping met schuur te bouwen waar ook auto’s in geplaatst moeten worden, dan heb je natuurlijk aanzienlijk meer ruimte nodig.

In onze app kun je eenvoudig zelf bepalen hoe groot de schuur en de overkapping moeten zijn. Als voorbeeld, je kiest voor een basismodel van 9 meter, dan kun je ervoor kiezen om 6 meter te gebruiken als schuur en 3 meter als overkapping. Als je juist de wens hebt om een ruime overkapping in je tuin te hebben, kun je de verhouding omwisselen. In onze configurator heb je alle vrijheid om de ideale verdeling te bepalen.

Overkapping douglas hout

Douglas hout heeft een lange levensduur en gaat dus lang mee!
betonpoeren-op-betonvloer-fundering-buitenverblijf-overkapping-schuur-houten-trendhout
betonpoeren-op-betonvloer-fundering-buitenverblijf-overkapping-schuur-

Een douglas houten overkapping is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een houten overkapping voor hun tuin. Onbehandeld douglas hout heeft al een verwachte levensduur van 10-15 jaar, die met extra behandeling zelfs langer kan worden. Douglas hout heeft van nature een warme kleur, maar als je er niets aan doet, zal de overkapping in de loop der tijd vergrijzen.

Om ervoor te zorgen dat jouw douglas houten overkapping lang meegaat, adviseert Trendhout altijd om de overkapping vrij van het maaiveld (gazon) te plaatsen. Hiervoor worden vaak duurzame betonpoeren gebruikt die op een hoogte van 7-20 cm boven het maaiveld worden geplaatst.

Doordat de overkapping hierdoor iets hoger staat, blijft de onderzijde van de palen droog. Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijk langer kunt genieten van het bouwwerk dat je hebt gerealiseerd. Bij Trendhout helpen we je graag met het realiseren van een duurzame en prachtige douglas houten overkapping voor optimaal genot in je tuin.

Douglas overkapping aan huis

Een ideale plek om tot rust te komen!
overkapping-wit-douglas-trendhout-aanbouw-veranda-lichtstraat-maatwerk-steel-look
veranda-landelijk-modern-lucca-wit-louvre-trendhout-douglas-eiken
douglas-houten-overkapping-veranda-aan-huis-bouwpakket-lucca-usp-6
douglas-houten-overkapping-veranda-aan-huis-bouwpakket-ancona-usp-3
douglas-houten-overkapping-veranda-aan-huis-bouwpakket-ancona-usp-4

Heb je de wens om je tuin meer bij je woning te betrekken? Dan is een Douglas overkapping aan huis een uitstekende keuze! Bij Trendhout bieden we verschillende soorten overkappingen die aan woningen kunnen worden geplaatst. Je kunt kiezen uit overkappingen met een moderne, klassieke of landelijke uitstraling. We raden je aan om goed te kijken welke stijl het beste bij jouw woning past en hiervoor kun je ook advies inwinnen bij een gespecialiseerde Trendhout dealer in jouw regio.

Met het bouwen van een Douglas overkapping aan je huis kun je tevens eenvoudig een tuinkamer creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door glazen schuifwanden, steel look wanden en een verwarming (heater of kachel) te plaatsen. Bovendien is het mogelijk om een lichtstraat in de overkapping te integreren, waardoor de lichtinval in je woning ook bevorderd wordt. Op deze manier geniet je niet alleen van een sfeervolle buitenruimte, maar breng je ook meer natuurlijk licht naar binnen, waardoor je huis een nog aangenamere leefomgeving wordt.

Vrijstaande overkapping douglas

Door te kiezen voor een vrijstaande overkapping heeft u minder geluidsoverlast
siena-landelijk-zwart-steellook-glazen-schuifdeur-trendhout-douglas
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-siena-usp-1
Grote-landelijke-veldschuur-kapschuur-voor-voertuigen-werktuigen-landbouw-hoge-doorrijhoogte-op-maat-gemaakte-doulgas-of-eiken-houten-veldschuren-Trendhout
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-florence-usp-1
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-toscane-usp-6

Onze vrijstaande overkappingen van Douglas zijn het meest gewilde product. Zo’n vrijstaande overkapping biedt jou diverse voordelen ten opzichte van een aanbouw veranda. Het grootste voordeel is de flexibiliteit wat betreft de positie en afmetingen.

Daarnaast kun je de positie van de zon in overweging nemen bij het plaatsen van de overkapping. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om zonnepanelen onder de juiste gradenhoek op jouw vrijstaande Douglas overkapping te plaatsen. Ook heb je meer vrijheid in het vormgeven van de overkapping naar eigen smaak, omdat deze niet aan de woning vastzit en daardoor minder gebonden is aan de kleurstellingen van de woning. Ontdek de vele voordelen van onze vrijstaande Douglas overkappingen en creëer jouw ideale buitenruimte!

 

Douglas overkapping plat dak

Kiezen voor een plat dak is voordeliger!
ramen-en-deuren-steel-look-trendhout-douglas-zwart-raammodule-steellook-louvre-horizontaal-verona
landelijke-douglas-houten-overkapping-bouwpakket-casa

Bij Trendhout vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten Douglas overkappingen. We bieden onder andere kapschuur overkappingen en overkappingen met een zadel-/puntdak. Toch merken we dat de meeste vraag uitgaat naar een Douglas overkapping met plat dak. Dit komt vaak door een combinatie van prijsaspecten en de mogelijkheid om vergunningsvrij te bouwen.

Een plat dak is doorgaans voordeliger omdat er minder materialen nodig zijn vergeleken met een kapschuur of puntdak. In de praktijk kunnen de prijsverschillen tussen een plat dak en een puntdak oplopen tot circa 35-45%. Dit komt mede doordat een plat dak veel sneller te monteren is, waardoor de bouwkosten lager uitvallen. Bovendien zijn de Douglas overkappingen met plat dak vaak niet hoger dan 3000 mm, waardoor ze in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd mogen worden. Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor veel mensen!

Douglas houten overkapping

Creëer een warme en luxe uitstraling in uw tuin met onze douglas overkappingen!
trendhout-moderne-douglas-overkapping-houten-poolhouse-plat-dak-met-schuur-bij-zwemvijver
vrijstaande-douglas-kapschuur-met-overkapping-landelijke-stijl-de-stee-7400-L-Trendhout

De populariteit van Douglas houten overkappingen is de afgelopen tientallen jaren enorm toegenomen, dankzij de warme en luxe uitstraling van deze houtsoort. Bij Trendhout worden alle standaard Douglas houten overkappingen zorgvuldig geschaafd en gedroogd. Het schaven zorgt voor een nette, gladde afwerking en bij de productie van een Douglas houten overkapping wordt extra aandacht besteed aan het gebruik van de juiste palen en balken in het bouwpakket.

Bij Trendhout kiezen we er bewust voor om het Douglas hout dat we gebruiken in onze basismodellen ook te laten drogen. Door het hout te drogen, minimaliseren we de werking ervan aanzienlijk. Dit betekent dat de overkapping er na vele jaren nog steeds netjes bij zal staan. Bovendien biedt het drogen van het hout voordelen, zoals de mogelijkheid om het direct te behandelen met een beits of om het geheel gespoten te laten aanleveren door Trendhout. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw Douglas houten overkapping niet alleen een prachtige uitstraling heeft, maar ook duurzaam en langdurig mooi blijft.

 

Douglas overkapping 500×300 & 500×400

Ontwerp uw eigen douglas overkapping in onze 3d app!
trendhout-buitenverblijf-plat-dak-palermo-strak-modern-zwart-louvre-verticaal
Trendhout grote lichtstraat voor overkapping 250 cm lichstraten voor aanbouw overkapping
douglas-houten-overkapping-zadeldak-bouwpakket-betula-usp-6

De meest populaire afmetingen voor een Douglas overkapping zijn 5 x 3 meter of 5 x 4 meter.

Met deze afmetingen heb je voldoende ruimte om een eettafel met stoelen of een loungeset onder te plaatsen. In veel ondiepe tuinen van moderne nieuwbouwwoningen zijn de afmetingen van 500×300 cm erg populair. In ruimere tuinen wordt vaak gekozen voor de afmeting van 500×400 cm.

De juiste afmeting hangt echter sterk af van de specifieke situatie. Het is belangrijk om te kijken naar de afstand tot de woning en de algehele opstelling van de tuin. Een Douglas overkapping mag een prominent onderdeel van de tuin zijn, maar het moet de tuin niet overheersen. Daarom is het verstandig om advies te vragen bij een gespecialiseerde lokale Trendhout dealer. Zij kunnen je helpen om de ideale afmeting te bepalen die perfect past bij jouw buitenruimte.

Douglas overkapping 600×300 & 600×400

Een grotere overkapping biedt veel voordelen!
trendhout-buitenverblijf-plat-dak-palermo-strak-modern-verticale-louvre
douglas-houten-overkapping-kapschuur-bouwpakket-de-heerd

Bij een grotere tuin zien we vaak dat mensen kiezen voor ruimere overkappingen. Vooral bij hoekwoningen of twee-onder-een-kapwoningen met een ruime tuin zijn de afmetingen van 600 x 300 cm of 600 x 400 cm erg populair. Deze afmetingen zijn mogelijk omdat de tuinen simpelweg breder zijn dan die van tussenwoningen, die vaak ongeveer 500 cm breed zijn.

Bij een overkapping van 600 x 300 cm of 600 x 400 cm wordt er vaak gekozen om een gedeelte af te sluiten en als berging te gebruiken. Het andere deel wordt dan specifiek gebruikt om onder te ontspannen. Een veelvoorkomende verhouding hierbij is 250 cm schuur en 350 cm overkapping.

Met behulp van onze Trendhout app kun je eenvoudig een overkapping van 600 x 300 cm of 600 x 400 cm samenstellen. Hiermee kun je jouw ideale overkapping voor je ruime tuin op maat creëren en volledig aan je wensen laten voldoen.

Ga naar 3D app
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".
Cookie voorkeuren