27 jan '20

Houten boothuis: luxe ligplaats voor zomer en winter

Erg populair vanwege het open karakter. Want zeg nou zelf, lekker dicht bij het water en in de open lucht geniet je toch het meest van de elementen. Alleen wat te doen als je de boot naast het huis afmeert. Haal je alle kussens en losse items eruit om die regenbui te ontlopen? Of knoop je een dekzeil op? Hoe efficient dit ook mag zijn, instappen en wegvaren is dan niet meer aan de orde. Weg spontane boottocht. Een vaartocht geeft een ultiem gevoel van vrijheid en ontspanning. Maar hoe hou je dat vrije gevoel van op het water nou vast bij het afmeren? Een boothuis is een ideaal onderkomen. Zo ligt je boot veilig, droog én altijd instapklaar.
 

Vrijheid

Dit was precies de vrijheid die deze klant zocht. Want wat is er nou comfortabeler dan met eigen sloep erop uit te gaan en na een prachtige dag vol indrukken aanmeren in je eigen op maat gemaakte boothuis? Dit rietgedekte boothuis is geheel op maat en in overleg met de klant en één van onze dealers ontworpen en geplaatst. Een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met onze exclusieve buitenverblijven.
 

Boothuis van Douglas hout

De juiste materialen zijn erg belangrijk, zeker voor deze locatie. Je kunt niet zomaar elk hout bij het water neerzetten en verwachten dat het goed blijft. Voor dit maatwerk boothuis is daarom gebruik gemaakt van Douglas hout, een veelgebruikte houtsoort voor onze buitenverblijven. Wij gebruiken overigens alleen Douglas hout met het FSC en PEFC keurmerk. Dit garandeert een verantwoorde herkomst van het hout.
 

Mooi contrast

Het mooie rieten dak en de karakteristieke houtstructuur zijn opvallende kenmerken van dit Trendhout boothuis. Er is voor een rieten dak gekozen, omdat dit mooi in toon valt met de stijl van de villa. De zachte lijnen van dit buigzame natuurlijke materiaal staan daarnaast ook mooi in contrast met de zwart gespoten potdekselplanken aan de buitenzijde. Zo vormt het een prachtige aanvulling op het huis zelf. Naast dat het boothuis ruimte biedt voor de boot, is het meer dan dat alleen. Het geeft de villa z’n allure.
 

Warme uitstraling

Aan de binnenkant is het raamwerk mooi zichtbaar. Er is gebruik gemaakt van authentieke pen-en-gat verbindingen. Hierdoor ontstaat een solide, stevige constructie met een prachtige uitstraling. Hier is gekozen voor een natuurlijke look. Douglas hout heeft een mooie kleur en structuur en staat bekend om de warme uitstraling
 

Vrij zicht

Aan de voorkant van het boothuis zijn glazen schuifwanden geplaatst voor goed zicht op de boot. Zo is de boot zelfs vanuit binnen het huis te bewonderen. Ook ideaal voor die spontane mooie dag. In een handomdraai schuif je de glazen panelen opzij en binnen no time zit jij op het water.
 

Maatwerk voor overkapping

Een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met maatwerk. Heb jij ook nog zo’n mooie open sloep? En ben je nieuwsgierig naar hoe een boothuis jouw woning meer allure kan geven? We denken graag mee bij het ontwerpen en produceren van een nieuw onderkomen. Een plat dak of een zadeldak? Dakpannen, of ook riet? Er zijn vele varianten mogelijk. Onze dealer brengt al jouw wensen zorgvuldig in kaart. Meer weten over het maatwerk? Neem dan contact met ons op of vraag Trendhout naar jouw dichtstbijzijnde Trendhout dealer.
Fotogallerij