douglas-houten-lichtstraten-daklicht-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-zadeldak-kosten-Trendhout

Douglas houten lichtstraat zadeldak

“Onder het zadeldak van Douglas hout, schijnt het licht van natuurlijke pracht.”

Een zadeldak lichtstraat is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een natuurlijke lichtbron voor hun houten overkapping aan huis. Dit type lichtstraat wordt gekenmerkt door zijn schuin oplopende dak, wat zorgt voor een elegante uitstraling en een optimale lichtinval.

Met een zadeldak lichtstraat creëer je niet alleen een heldere en uitnodigende ruimte, maar voeg je ook een esthetisch element toe aan je buitenverblijf. Door het schuine dak ontwerp kan het natuurlijke licht gelijkmatig verspreid worden over de ruimte, waardoor een aangename sfeer ontstaat.

Bij Trendhout bieden we diverse opties voor zadeldak lichtstraten, die perfect passen bij verschillende stijlen en afmetingen van houten overkappingen aan huis. Of je nu op zoek bent naar een landelijke overkapping of een modernere terrasoverkapping, een zadeldak lichtstraat voegt gegarandeerd waarde toe aan jouw buitenruimte.

Bij Trendhout wordt een zadeldak lichtstraat als premium bouwpakket geleverd

“Alles was op maat en daardoor eenvoudig te monteren”
montagehandleiding-zadeldak-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-goedkoop-zadeldak-kosten-Trendhout
bevestigingsmaterialen-voor-zadeldak-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-goedkoop-zadeldak-kosten-Trendhout
montagehandleiding-2-zadeldak-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-goedkoop-zadeldak-kosten-Trendhout

Bij Trendhout wordt een daglicht voor een plat dak, geleverd met de volgende specificaties:

  • Alle onderdelen worden op maat gemaakt, waardoor de montage snel en eenvoudig is.
  • Gelaagd isolatieglas van 24 mm dikte, voor optimale thermische isolatie en veiligheid.
  • Aluminium afdekprofielen met bijbehorende rubbers, voor stevige ondersteuning en afdichting van het glas.
  • Inclusief EPDM hoeken van 90 graden voor waterdichte verbindingen.
  • Bevestigingsmateriaal voor de installatie, inclusief alle benodigde schroeven en kitten.
  • Een duidelijke opbouwhandleiding met stapsgewijze instructies voor een correcte en veilige installatie van de lichtstraat.

Alle onderdelen wordt geleverd in een houten transportkrat, waardoor de onze lichtstraten veilig door heel Nederland geleverd kunnen worden.

Glazen zadeldak lichtstraat

“Wij kozen voor één grote zadeldak lichtstraat in plaats van meerdere lichtkoepels.”
douglas-houten-lichtstraten-daklicht-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-zadeldak-kosten
Trendhout-douglas-eiken-overkapping-aan-huis-of-woning-met-lichtstraten-lichtstraat-Eemnes
Trendhout grote lichtstraat voor overkapping 250 cm lichstraten voor aanbouw overkapping
lessenaar-zwarte-douglas-houten-lichtstraat-lichtstraten-trendhout-platdak-

Een glazen zadeldak voegt niet alleen een esthetisch element toe aan jouw houten overkapping aan huis, maar biedt ook praktische voordelen zoals een overvloed aan natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel. Het transparante karakter van glas laat het zonlicht vrijelijk binnenstromen, waardoor je buitenruimte wordt omgetoverd tot een lichte en uitnodigende plek.

Met een glazen zadeldak geniet je niet alleen van een heldere en open sfeer, maar creëer je ook een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Het zorgt voor een gevoel van ruimte en vrijheid, waardoor je optimaal kunt genieten van jouw buitenverblijf, ongeacht het weer.

Er zijn bij Trendhout een breed scala aan mogelijkheden voor glazen zadeldaken, die naadloos aansluiten bij verschillende stijlen en afmetingen van houten overkappingen aan huis. Of je nu een landelijke uitstraling wilt creëren of de voorkeur geeft aan een meer eigentijdse terrasoverkapping, een glazen zadeldak voegt beslist waarde toe aan jouw buitenruimte.

Wat kost een lichtstraat?

“De Trendhout dealer adviseerde ons hoe groot de lichtstraat moest zijn”
Trendhout-douglas-eiken-overkapping-aan-huis-of-woning-met-lichtstraten-lichtstraat-Harderwijk-Hierden-Hulshorst-Ermelo
overkapping-met-led-verlichting-en-houten-lichtstraat-trendhout-wand-lampjes
52.0107-tekening-lichtstraat-schilddak-daklicht-uitbouw-aanbouw-veranda-overkapping-plat-dak-kopen-Trendhout-houten-lichtstraten-4472x1536mm

Een standaard zadeldak lichtstraat van douglas hout met isolatieglas kan variëren in prijs van €1.305 tot €1625, afhankelijk van de specifieke afmetingen en kenmerken. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke optie het beste past bij uw behoeften en budget, terwijl u tegelijkertijd investeert in de kwaliteit en functionaliteit van uw daklicht.

De kosten voor een lichtkoepel of daklicht kunnen sterk variëren op basis van grootte, materialen en ontwerpcomplexiteit. Eenvoudige daklichten/lichtkoepels beginnen vaak bij enkele honderden euro’s, terwijl luxere schilddak lichtstraten met hoogwaardige materialen en isolatieglas soms duizenden euro’s kosten. Deze luxere opties kunnen afmetingen tot 4.5 meter hebben en vormen een indrukwekkende toevoeging aan elke ruimte. De prijs van een Trendhout lichtstraat ligt dus tussen de €1.305 en €4.880. In de dealershop vind je de actueel prijzen van een lichtstraat.

 

Wanneer kies je voor een grote lichtstraat of daklicht?

“Wij kozen voor een grote lichtstraat boven onze schuifpui.”
zadeldak-houten-lichtstaat-in-plat-dak-overkapping-veranda-aanbouw-aan-huis-zadeldak-grote-lichtstraat-Trendhout
52.0107-tekening-lichtstraat-schilddak-daklicht-uitbouw-aanbouw-veranda-overkapping-plat-dak-kopen-Trendhout-houten-lichtstraten-4472x1536mm
52.0107-tekening-lichtstraat-schilddak-daklicht-uitbouw-aanbouw-veranda-overkapping-plat-dak-kopen-Trendhout-houten-lichtstraten-4472x1536mm
52.0107-tekening-lichtstraat-schilddak-daklicht-uitbouw-aanbouw-veranda-overkapping-plat-dak-kopen-Trendhout-houten-lichtstraten-4472x1536mm

Bij Trendhout vindt u een uitgebreid assortiment lichtstraten en daglichtoplossingen die uw woning transformeren met natuurlijk licht. Wij raden aan om te kiezen voor een grote lichtstraat boven traditionele opties zoals openslaande deuren of glazen schuifpuien. Door te opteren voor een grote lichtstraat behoudt u niet alleen voldoende daglicht in uw huis, maar creëert u ook een luxueuze uitstraling die de ruimte opent en verheldert.

Onze zadeldak lichtstraten zijn beschikbaar in verschillende breedtes, variërend van 1,5 meter tot 2, 2.5 meter. Deze diverse opties stellen u in staat om de perfecte lichtstraat te vinden die past bij uw specifieke behoeften en ruimte. Of u nu een meer bescheiden of een grotere lichtinval wenst, wij hebben de juiste oplossing voor u. Met een lichtstraat van Trendhout combineert u functionaliteit met esthetiek, waardoor uw leefruimte een unieke en comfortabele ambiance krijgt.

Veelgestelde vragen – Zadeldak lichtstraat

Interesse in onze lichtstraten voor zadeldaken? Vind alle antwoorden en tips hier!

Ontdek hier het antwoord op jouw vraag over een van onze prachtige Lichtstraat zadeldak!

Deze lichtstraten worden vaak toegepast in gebouwen met een traditioneel zadeldakontwerp, zoals woningen, schuren of boerderijen. Door de lichtstraat in het dak te plaatsen, wordt een opening gecreëerd waardoor daglicht de ruimte kan binnendringen, waardoor de behoefte aan kunstmatige verlichting overdag wordt verminderd.

Naast het functionele aspect biedt een houten zadeldak lichtstraat ook esthetische voordelen. Het kan de algehele uitstraling van het dak verbeteren door een modern tintje toe te voegen aan een traditioneel ontwerp. De combinatie van het natuurlijke licht dat door de lichtstraat binnenkomt en de visuele impact van de constructie zelf kan een ruimte een warme en uitnodigende sfeer geven.

Een ander voordeel van een houten zadeldak lichtstraat is dat het de mogelijkheid biedt om specifieke ruimtes binnen het gebouw te accentueren of te transformeren. Bijvoorbeeld, door een lichtstraat boven een eettafel te plaatsen, kun je een heldere en luchtige eetruimte creëren, ideaal voor gezellige maaltijden of ontmoetingen met vrienden en familie.

De kosten voor een traditionele zadeldak daklicht kosten gemaakt van douglas-hout en voorzien van isolerend dubbelglas kunnen uiteenlopen van €1.305 tot €1.625, gebaseerd op de exacte grootte en extra eigenschappen. Het is cruciaal om nauwgezet te evalueren welke variant het meest aansluit op uw wensen en financiële mogelijkheden, met behoud van een focus op de duurzaamheid en effectiviteit van uw lichtstraat.

De kosten van een lichtstraat voor een plat dak worden bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder afmetingen, materialen, ontwerp en installatiekosten. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij een Trendhout dealer voor een nauwkeurige prijsopgave.

Gelaagd isolatieglas: Een essentieel onderdeel van een zadeldak lichtstraat is het gebruik van gelaagd isolatieglas, vaak 24 mm dik. Dit type glas bestaat uit meerdere glaslagen met daartussen een of meer lagen van een speciale folie. Deze samenstelling zorgt voor een uitstekende thermische isolatie, wat helpt bij het behouden van een aangename binnentemperatuur, en verhoogt de veiligheid door de weerstand tegen breuk.

Aluminium afdekprofielen met rubbers: Aluminium afdekprofielen worden gebruikt om de randen van het glas stevig en netjes af te werken. Deze profielen bieden sterke ondersteuning en helpen bij de afdichting van het glas, wat cruciaal is voor het voorkomen van waterinfiltratie en het behoud van de isolatiewaarden. De bijbehorende rubbers zorgen voor een naadloze afdichting en voegen een extra laag bescherming toe tegen de elementen.

EPDM hoeken van 90 graden: Voor de waterdichte afwerking van de lichtstraat worden EPDM hoeken gebruikt. Deze synthetische rubberen hoeken zijn speciaal ontworpen voor een perfecte aansluiting op de hoeken van de lichtstraatconstructie, waardoor een 90-graden waterdichte verbinding ontstaat. EPDM materiaal is extreem duurzaam en weerbestendig, wat bijdraagt aan de levensduur van de lichtstraat.

Bevestigingsmateriaal & handleidingen: Om de lichtstraat correct en veilig te installeren, wordt een set van bevestigingsmaterialen meegeleverd door Trendhout. Deze set bevat alle noodzakelijke schroeven en kitten voor een solide montage van de lichtstraat op het dak. Het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen is cruciaal voor de stabiliteit van de constructie en zorgt ervoor dat de lichtstraat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
Trendhout levert duidelijke montagehandleidingen waardoor een lichtstraat eenvoudig te monteren is.

Uiteraard, een plisségordijn in een lichtkoepel of lichtstraat is een uitstekende optie om de hoeveelheid zonlicht en warmte die binnenkomt te reguleren. Dit gordijn bestaat uit een gevouwen stof die soepel kan worden uitgerekt over de opening van de lichtkoepel of lichtstraat. Het biedt een effectieve manier om de intensiteit van het zonlicht te verminderen en de warmteoverdracht te beperken.

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en transparantieniveaus, zodat je de gewenste hoeveelheid lichtinval en warmtewering kunt kiezen. Ze zijn vaak op maat te maken voor een perfecte pasvorm in de lichtkoepel of lichtstraat.

Het installeren van een plisségordijn kan eenvoudig zijn en biedt een flexibele manier om de lichtinval en temperatuur in de ruimte te beheren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gordijn stevig en veilig is bevestigd om te voorkomen dat het losraakt of beschadigd raakt door weersomstandigheden.

Naast plisségordijnen zijn er ook andere opties beschikbaar, zoals elektronisch geregelde zonweringssystemen, die meer geavanceerde controle bieden over de hoeveelheid zonlicht en warmte die de lichtkoepel of lichtstraat binnenkomt.

Contact
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp ontvangen?
Neem contact op
Ga naar 3D app
Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".
Cookie voorkeuren