Trendhout » Lichtstraat
Lichtstraat
Behoefte aan meer daglicht in je overkapping? Een lichtstraat is een smalle lange lichtbron die op het dak gemonteerd kan worden net zoals dit gebeurd bij lichtkoepels. De ruimte zal hiermee optisch veel groter lijken doordat er meer daglicht binnen komt. Onze lichtstraten van Douglas hout zijn verkrijgbaar in lessenaarsdak of zadeldak. Hierin zijn diverse afmetingen verkrijgbaar.

Lichtstraat in overkapping plat dak

Een lichtstraat is een smalle lange lichtbron die op het dak gemonteerd kan worden net zoals dit gebeurd bij lichtkoepels. Wat zijn de voordelen van een lichtstraat? Je krijgt meer licht binnen waardoor de ruimte optisch groter wordt.  Een lichtstraat geeft je 30 tot 50% meer daglicht dan een raam met dezelfde oppervlakte. De lichtinval is met een lichtstraat dus groter dan met een raam in dezelfde oppervlakte. Een lichtstraat in een overkapping met plat dak geeft je dus direct meer plezier van je ruimte.

Lichtstraat in aanbouwveranda

Een aanbouwveranda aan huis kan je huiskamer donkerder doen aanvoelen, omdat het daglicht tegen wordt gehouden door het platte dak. Een lichtstraat in je aanbouwveranda lost dit op. 

Houten overkapping met lichtstraat

De lichtstraten zijn gemaakt van onbehandeld, kunstmatig gedroogd en geschaafd Douglas. De ringbalk en gordingen zijn 65mm. Verder zit er gelaagd isolatieglas in van 24mm dikte. De afdekprofielen zijn van aluminium en komen compleet met rubbers. Inclusief EPDM hoeken van 90 graden. Bevestigingsmaterialen zijn uiteraard ook aanwezig.

Lessenaars lichtstraat en zadeldak lichtstraat

Onze lichtstraten van Douglas hout zijn verkrijgbaar in lessenaarsdak of zadeldak. Hierin zijn diverse afmetingen verkrijgbaar. Alle opties staan hierboven afgebeeld. 

Lichtstraat monteren 

Zelf de lichtstraat monteren? Dat is mogelijk, onze lichtstraten komen met een duidelijke opbouwhandleiding om je op weg te helpen.