Houten carport

Houten carport

Een houten carport is een aanwinst voor alle auto eigenaren. Veel mensen zijn in het bezit van één of meerdere auto’s. In dat geval is het verstandig om een auto droog te kunnen wegzetten onder een houten carport. Uw auto is dan immers beschermt tegen hagel, of vervellende hars of honingdauw dat van de bomen afkomt, ook is de kans op vogeluitwerpselen aanzienlijk kleiner. Een houten carport aan de woning is dan ook een veel voorkomende vraag bij Trendhout. Heeft u liever een vrijstaande houten carport? Ook dat maken de dealers van Trendhout graag voor u waar! Bij Trendhout kunt u terecht voor douglas of eiken hout carports.

Stel carport samen!

Carport met schuur

Een combinatie van een houten carport met schuur is een veel voorkomende vraag. Meestal is een carport ongeveer 5 tot 6 meter diep. Daarnaast kan er een ruimte gecreëerd worden als berging. Een combinatie van houten carport met berging zorgt ervoor dat u andere tuinspullen of bijvoorbeeld fietsen en dergelijke. eenvoudig en netjes kunt opruimen. Tevens is het mogelijk om een houten carport te combineren met een garage. Trendhout heeft diverse brede garagedeuren waardoor een auto eenvoudig naar binnen gereden kan worden. Een houten carport met garage wordt heel veel toegepast bij opdrachtgevers die het sleutelen aan auto’s als hobby hebben, of gewoon de wens hebben om de auto binnen te kunnen zetten.

Carport bouwpakket

Bij Trendhout wordt een houten carport geheel als bouwpakket op maat gemaakt. Wij hebben honderden standaard modellen die kunnen dienen als carport. In onze Trendhout 3d app kunt u eenvoudig een carport bouwpakket samenstellen. Een carport van hout wordt door Trendhout zorgvuldig gemaakt in onze moderne productielocatie in Oldebroek. Hierbij wordt een houten carport voorzien van alle juiste verbindingen en op de millimeter nauwkeurig voorbereid. Wij leveren een premium kwaliteit bouwpakket, waardoor het ook eenvoudig is om deze te monteren.

Carport overkapping

Een houten overkapping kan uitstekend gebruikt worden als carport. Een carport overkapping van Trendhout is verkrijgbaar is verschillende stijlen. U heeft de keuze uit moderne of landelijke stijl carport overkappingen. Alle overkappingen bij Trendhout worden gemaakt van douglas of eikenhout, dat wil zeggen dat we geen aluminium carports leveren. Indien u een aangepaste hoogte wenst voor bijvoorbeeld een camper of caravan is het raadzaam om dit bij uw Trendhout dealer aan te geven. Een camper overkapping kunt u door Trendhout laten bouwen, hierbij is dus ook maatwerk mogelijk.

 

Stel carport samen!

Carport zonnepanelen

Met de toenemende vraag naar constructie voor zonnepanelen, ziet Trendhout ook een toenemende vraag naar carports die geschikt zijn om zonnepanelen op te plaatsen. Een flink aantal van onze standaard houten carports is al geschikt voor zonnepanelen. Indien u de wens heeft om zonnepanelen op uw houten carport te plaatsen, is het belangrijk dit tijdens het adviesgesprek bij uw Trendhout dealer meteen kenbaar te maken. In sommige gevallen moet de constructie net iets worden aangepast om voldoende draagvermogen te creëren voor de zonnepanelen. Een houten carport met zonnepanelen is een uitkomst als u graag uw auto droog wilt kunnen wegzetten en tevens uw woning wilt verduurzamen.

Carport aan huis

Naast een vrijstaande houten carport, zien we dat er ook vaak de wens voor een carport aan huis voorbij komt. Bij een carport aan huis of garage is het extra belangrijk om te kijken naar de bouwstijl van de houten carport. In de ideale situatie ontstaat er een mooie harmonie tussen de stijl van uw woning of garage en de carport. Trendhout heeft diverse stijlen, hierbij kunt u onder andere kan denken aan een moderne carport en landelijke carport. Een houten carport kan in veel gevallen aan het huis vast worden gemaakt. In onze constructie zit daarom vaak een muurbalk, waarin de dragende dakbalken eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Een carport aan huis moet in veel gevallen 1 meter uit voorgevel van de woning (rooilijn) geplaatst worden. Ook kunt u een carport tussen 2 huizen laten bouwen door Trendhout.

Carport vergunning

Omdat een houten carport in veel gevallen vanaf de weg zichtbaar is, zitten er een aantal standaard regels aan. Hierbij kunt u denken aan een bepaalde maximale hoogte, vooraf bepaalde afstand vanuit de voorgevel van uw woning. In sommige gevallen mag een houten carport vergunningsvrij gebouwd worden. De Nederlandse overheid heeft hiervoor een document opgesteld waarin u de voorwaarden kunt zien. In sommige gevallen heeft u dus een vergunning nodig voor uw carport, in andere gevallen mag u een carport bouwen zonder vergunning. Het is vaak wel aan te bevelen om het even na te vragen bij de afdelingen Bouwen van uw plaatselijke overheid. Dat geeft u de zekerheid dat de houten carport ook daadwerkelijk wel of niet gebouwd mag worden.

 

Stel carport samen!