28 okt '19

Zo creëer je een warme herfstsfeer in jouw tuinhuis

 

We kunnen het niet langer ontkennen. De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. De dagen worden in rap tempo korter. De wind steekt op, bladeren vliegen je om de oren. Voor je het weet kunnen de handschoenen en sjalen weer van zolder af! Brr.. Toch kun je in de herfst ook genieten van het buitenleven. Veel mensen vinden het heerlijk om in de herfst nog buiten te kunnen zitten. Onder het genot van een lekkere kop warme chocomel of goede rode wijn. Niets mis mee, toch? Door de ultieme herfstsfeer te creëren, maak je dit extra comfortabel en gezellig. Hoe creëer je een ultieme herfstsfeer in je tuinhuis? Lees hier de tips. 

Buitenverblijf met vuurtafel

Warmte

Nu de temperaturen toch flink aan het dalen zijn is het belangrijk dat je voor warmte zorgt. Dit kan met goede terrasverwarming. Een heater onder je overkapping zorgt voor de verspreiding van de warmte en beschermt je tegen de kou. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van een vuurschaal, vuurtafel of een terraskachel. Deze geven ook lekker veel warmte af en zorgen voor die extra gezellige sfeer.

sfeervolle inrichting overkapping

Herfstsfeer

Sfeer is erg belangrijk voor het creëren van een gezellige plek in je tuin. In de zomer is het fijn als alles lekker fris en licht oogt, maar de herfst vraagt juist om warmte. Dit creëer je door bijvoorbeeld andere kleuren en materialen te gebruiken voor de aankleding. Kies voor fluwelen of grof gebreide stoffen die heerlijk zacht aanvoelen. Vergeet ook niet een deken of plaid neer te leggen. Naast dat ze mooi staan voor de decoratie zijn ze ook nog eens heerlijk warm! 

Glazen schuifpanelen overkapping

Terrasbeglazing

Met glazen schuifwanden zet je de wind buitenspel. Naast wind en kou houden de schuifpanelen ook nog stof, regen en geluid buiten. Mooi meegenomen dus. Bovendien valt het (zon)licht wel mooi naar binnen. De ruimte voelt daardoor al snel aangenaam warm. Hierdoor kun je ook op koudere dagen van het jaar al extra genieten van je buitenruimte. En dit alles zonder het zicht op je herfsttuin te verliezen. 

lichtspotjes in overkapping

Verlichting

Licht is naast warmte ook een belangrijke sfeerbepalende factor. Spotjes in het plafond, mooie sfeerlampen aan de wanden of grote vloerlampen. Ze kunnen net dat duwtje in de rug geven als het om de sfeerbeleving gaat. Extra gezellig als deze verlichting dimbaar zijn. Vergeet daarnaast niet de ouderwetse kaarsen. Kaarslicht is een goede sfeermaker. Plaats er een aantal bij elkaar op een groot plateau of zet ze op een mooie kandelaar. 

Met deze tips heb jij je tuinhuis in een handomdraai in herfstsferen. Zo lijkt je tuinhuis of overkapping niet kil en koud, maar juist warm en sfeervol. Klaar om -ook in de herfst- heerlijk te genieten van het buitenleven? Neem contact op.We zijn bereikbaar op 0525–631221 of mail ons. Wij verwijzen je dan door naar een dealer bij jouw in de buurt.