22 jun '20

Lichtstraat in terrasoverkapping, aanbouwveranda of serre

Behoefte aan meer daglicht in je overkapping? Dan kan een lichtstraat wellicht de oplossing zijn. 

Lichtstraat in overkapping met plat dak

Een lichtstraat is een smalle, lange lichtbron die op het dak gemonteerd kan worden net zoals dit gebeurd bij lichtkoepels. Wat zijn de voordelen van een lichtstraat? Je krijgt meer licht binnen, waardoor de ruimte optisch groter wordt.  Een lichtstraat geeft je 30% tot 50% meer daglicht dan een raam met dezelfde oppervlakte. De lichtinval is met een lichtstraat dus groter dan met een raam in dezelfde oppervlakte. Een lichtstraat in een overkapping met plat dak geeft je direct meer plezier van je ruimte.

Lichtstraat in overkapping

Lichtstraat in aanbouwveranda

Die extra lichtinval kan ook erg handig zijn bij een aanbouwveranda. Zo zorgt een lichtstraat in je aanbouwveranda ervoor dat extra daglicht de woonkamer bereikt.

Lichtstraat in overkapping met plat dak

Douglas houten lichtstraat

Onze lichtstraten zijn vervaardigd uit Douglas. Douglas hout is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Tegelijkertijd is het één van hardste houtsoorten die in Europa beschikbaar zijn. Het hout van de Douglasspar heeft een mooie kleur en structuur en geeft zo een warme uitstraling aan je buitenverblijf.

Lichtstraat naturel Douglas hout

Hout en aluminium profielen

Meestal zie je dat lichtstraten worden uitgevoerd met aluminium profielen, maar een lichtstraat met houten profielen straalt veel meer charme uit. Onze lichtstraat heeft daarom houten profielen aan de binnenzijde en aluminium afdekprofielen aan de buitenzijde. Vanwaar de aluminium profielen aan de buitenzijde? Deze beschermen de lichtstraat tegen weersinvloeden van buitenaf. En het Douglas hout aan de binnenkant zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling. 

Lichtstraat van Douglas hout

Welke opties zijn er?

Onze lichtstraten van Douglas hout zijn verkrijgbaar in lessenaarsdak of zadeldak. Hierin zijn diverse afmetingen verkrijgbaar. Ook komt de lichtstraat inclusief bevestigingsmateriaal en een duidelijke opbouwhandleiding. Kijk hier voor de gedetailleerde specificaties van onze lichtstraten. 

Douglas houten lichtstraat zadeldak

Douglas houten lichtstraat lessenaar

Lichtstraat zelf monteren

Zelf de lichtstraat monteren? Dat is mogelijk, onze lichtstraten komen met een duidelijke opbouwhandleiding om je op weg te helpen. 

Benieuwd of een lichtstraat iets is voor in jouw overkapping? Onze dealers leggen je graag alle opties uit. Je kunt ons altijd e-mailen of bel voor een Trendhout dealer bij jouw in de buurt.

Fotogallerij