13 nov '18

Een kapschuur bouwen?

Wil je een kapschuur bouwen? Dat kun je natuurlijk zelf doen door een kapschuur als bouwpakket te bestellen. De kapschuur laten plaatsen door ervaren monteurs is ook een optie. Bezoek één van onze dealers en vraag naar de mogelijkheden. Aan jouw de keuze. Trendhout levert verschillende modellen kapschuren in diverse afmetingen. Kapschuren zijn er voor kleine en grote tuinen, waarbij de indeling door jezelf bepaald kan worden. Zo kun je voor een kapschuur met alleen een overkapping kiezen, maar deze kan ook van wanden, een hek of een schuurtje worden voorzien.

Een kapschuur geeft door de hoge nok een ruimtelijk gevoel. Het geeft je tuin daarnaast een landelijke uitstraling. Een houten kapschuur is voor veel doeleinden te gebruiken. Je kunt er heerlijk onder zitten of er gereedschap of tuinmeubelen onder opbergen. Trendhout kiest voor haar kapschuren voor Douglas hout. Dit type hout heeft een warme en robuuste uitstraling en gaat lang mee. Douglas hout is duurzaam, sterk en daardoor uitermate geschikt als constructiehout.

Stappenplan kapschuur bouwen

Voordat je een kapschuur gaat bouwen, is het goed van te voren een plan van aanpak te maken. Denk bijvoorbeeld aan welke afmeting jouw voorkeur heeft en op welke ondergrond de kapschuur wordt geplaatst. Zo is het verstandig om de staanders op betonpoeren te plaatsen, zodat het hout aan de onderzijde niet gaan rotten. Ook is het van belang te bepalen van welk type dakbedekking je de schuur wilt voorzien en of je er wanden in wilt plaatsen. Voor de dakbedekking is er de keuze uit betonpannen, keramische dakpannen of profielplaten in verschillende kleuren en diverse afwerkingen. Voor waterafvoer leveren we dakgoten van zink of PVC. Bezoek een Trendhout dealer voor een advies op maat. Zij stellen graag samen met jou de kapschuur van je dromen samen.

Kapschuur als bouwpakket

Als je de kapschuur zelf wilt monteren, dan leveren wij de kapschuur van jouw keuze als bouwpakket. Deze wordt compleet met een duidelijke handleiding en bouwtekening bij je thuis bezorgd. Wil je het bouwen van een kapschuur liever uitbesteden? Informeer dan naar de mogelijkheden. Een deskundig montageteam kan de overkapping ter plekke plaatsen. Een kapschuur bouwen? Met wat hulp en een paar rechterhanden is het ook prima zelf te doen.