02 mrt '20

Buitenverblijven met zwart in de hoofdrol

Deze blog verkent buitenverblijven met zwart in de hoofdrol. Sommige hebben zwarte accenten, anderen omarmen het helemaal. We laten je zien hoe geweldig een donker buitenverblijf eruit kan zien in de tuin en waarom je het misschien zelf wilt overwegen.

Kracht van de kleur zwart

Zwart is beroemd veelzijdig, elegant en stijlvol. Het toepassen van deze kleur maakt je buitenverblijf meteen moderner. Hoe je deze altijd eigentijdse kleur ook wilt benaderen, het kan altijd.

Gebruik het als een statement-kleur

Laten we beginnen met een buitenverblijf dat een zwart-op-zwart design heeft. Het is gedurfd om voor volledig zwart te kiezen, maar zo wordt je buitenverblijf wel echt een statement in je tuin. 

Zwart-op-zwart buitenverblijf

Markeer ramen en deuren

Is zwart-op-zwart je toch iets te veel van het goede? Gebruik zwart dan om aandacht te vestigen op details. Zo kun je de kleur zwart gebruiken om bepaalde elementen extra op te laten vallen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de steellook ramen in dit buitenverblijf. De slanke profielen op de ramen geven een modern en stijlvol effect. Wat direct je oog doet trekken naar deze details van het buitenverblijf. 

Contrast

Naast het markeren van deuren en ramen kun je zwart ook inzetten om het lijnenspel van je buitenverblijf te benadrukken. Of kies voor een zwarte binnenwand. Zwart kan zo een stoere uitstraling geven aan je buitenverblijf en vormt een prachtig contrast met de natuurlijke warme kleur van Douglashout. Het zorgt er ook voor dat je de inrichting er echt uit kunt laten springen. 

Buitenverblijf met zwarte achterwand

Zwarte schutting

Tegen zwart komt al het natuurlijke groen in je tuin nog mooier uit. Daarnaast is een zwarte schutting ook nog eens heel stijlvol. Kies voor zwarte potdekselplanken of verf je bestaande schutting zwart met zwarte beits. Wat een kleur al niet kan doen!

Zwarte schutting met natuurlijk groen

Buitenverblijf in zwart

Zwart is elegant, stijlvol én geeft veel warmte. Dus waarom zou je het niet gebruiken voor je buitenverblijf. Durf jij het aan?

Binnenkort komt onze nieuwste catalogus uit, boordevol met inspiratie van (zwarte) buitenverblijven. Vraag hier de gratis catalogus 2020 aan.