Overkapping met zonnepanelen

Een overkapping met zonnepanelen is een duurzame manier om energie op te wekken en tegelijkertijd de buitenruimte te gebruiken. Zonnepanelen werken het beste wanneer ze direct blootgesteld zijn aan zonlicht, door de panelen boven op uw Trendhout overkapping te plaatsen kunnen ze optimaal functioneren. Bovendien kan een overkapping met zonnepanelen ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat kan helpen om het klimaat te verbeteren en de duurzaamheid van uw woning te verhogen.

 

Stel overkapping met zonnepanelen samen!

 

Zijn er verschillende soorten voor een houten overkapping met zonnepanelen?

Het gewicht van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van het type en de grootte van de panelen. In het algemeen zijn zonnepanelen gemaakt van glas, aluminium en koolstofvezel en hebben ze een gewicht van ongeveer 18 tot 20 kilogram per vierkante meter. Dit kan echter oplopen tot 30 kilogram per vierkante meter voor panelen die zijn gemaakt van zwaardere materialen.

 

Daarom is het belangrijk dat de constructie van uw houten overkapping voldoende sterkte heeft om dit gewicht te kunnen dragen. Bij veel van onze standaard modellen is dit het geval, echter is het altijd verstandig hiervoor navraag te doen bij een Trendhout dealer in uw omgeving. Trendhout kan u de mogelijkheid bieden om de dakconstructie aan te passen waardoor de overkapping sterk genoeg is om zonnepanelen op te plaatsen.

 

Voor welke zonnepanelen op de overkapping moet ik kiezen? 

 

Aangezien zonnepanelen vele jaren meegaan is het belangrijk om te kiezen voor een degelijke en duurzame constructie. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die intact blijft gedurende de periode dat zonnepanelen erop dienen te liggen. 

 

Trendhout kiest daarom ook voor een duurzame EPDM dakbedekking op de overkappingen.
Deze dakbedekking heeft een verwachte levensduur van tientallen jaren en is dus geschikt als duurzame dakbedekking onder uw zonnepanelen.

 

Kan een Douglas overkapping met zonnepanelen worden gebouwd? 

 

Trendhout heeft een heel breed assortiment met douglas overkappingen. Steeds vaker wordt de vraag gesteld of het mogelijk is om hier zonnepanelen op te leggen. In sommige gevallen is dit standaard al mogelijk, in andere gevallen moeten er kleine aanpassingen worden gedaan.

 

Bij uw Trendhout dealer kunt u navraag doen of de douglas overkapping die u in gedachten heeft voldoende draagvermogen heeft om zonnepanelen op te plaatsen. Als dit niet het geval is dan wordt u de mogelijkheid geboden om de overkapping voor u op maat te maken met een aangepaste dakconstructie, hierdoor heeft u dan dus de mogelijk om zonnepanelen op uw douglas overkapping te plaatsen.

 

Wanneer leveren de zonnepanelen op de overkapping in de tuin energie op? 

 

Zonnepanelen leveren het meest op als ze gericht zijn op het zuiden. Bij het plaatsen van een overkapping voor zonnepanelen is het dus verstandig om hier rekening mee te houden. Het model of de afmetingen kunnen van invloed zijn op het aantal zonnepanelen wat u kunt plaatsen.

 

Daarom is het verstandig om eerst te kijken welke afmetingen u nodig heeft aan dakoppervlak. Vervolgens kunt u hierop het type en het juiste model kiezen.
Tip hierbij is dat bepaalde obstakels, zoals bomen of gebouwen, de hoeveelheid zonlicht beperken die de panelen ontvangen, wat ook van invloed kan zijn op hun prestaties.

Het is dus meest ideaal om het vrijstaand, onder de juiste hoek en op het zuiden te plaatsen.

 

Stel overkapping met zonnepanelen samen!