02 sep '20

Authentieke kapschuur bij boerderijwoning

"Bij een boerderij hoort een kapschuur", en daarmee was de keuze voor het type buitenverblijf gemaakt voor de eigenaren van een vrijstaande boerderijwoning. Er is gekozen voor zwartgespoten potdekselplanken in combinatie met de warme en natuurlijke kleur van het douglashout. De zijwanden van de kapschuur zijn voorzien van steellook raammodules. Dit geeft het geheel een stoere, authentieke en landelijke uitstraling. Achter deze glazen wanden zit je ook nog eens heerlijk beschut binnen met een prachtig uitzicht op de tuin.

Kapschuur bij boerderijwoning

Doorkijkje

Let ook op de speelse lichtinval die achterin de hoek is gemaakt. Tijdens het opbouwen van de kapschuur was deze hoek nog open. Oorspronkelijk zou dit een dichte wand worden, maar het open gedeelte beviel de eigenaren wel. Het geeft ze een mooi doorkijkje naar de weilanden vanaf de hoge bartafel. Aan de voorzijde van het buitenverblijf is gekozen voor een loungeset waar vanuit je uitzicht hebt over de gehele voortuin. 

Douglashouten kapschuur

Wist je dat de kapschuur van oorsprong als opslagruimte werd gebruikt in landelijke gebieden voor onder andere gemaaid gras en bescherming van vee? Tegenwoordig heeft de kapschuur een hele andere functie gekregen. Met een douglashouten kapschuur creëer je een extra leefruimte in je tuin. Met een loungeset onder de overkapping kun je heerlijk de dag afsluiten of juist genieten van de vroege ochtenden. 

Sfeervolle inrichting onder kapschuur

Kapschuur bouwpakket

Zelf een kapschuur bouwen? Met wat hulp en een paar rechterhanden is het prima te doen. Wanneer je de kapschuur zelf wilt monteren, levert Trendhout de kapschuur als bouwpakket. Deze wordt compleet met een duidelijke handleiding en bouwtekening bij je thuis bezorgd. Wil je het bouwen van een kapschuur liever uitbesteden? Informeer dan eens naar de mogelijkheden of bezoek een Trendhout dealer voor advies op maat. 

Fotogallerij