image_1___medialibrary_original_1222_818
26 apr '21

5 voordelen van een Douglas houten overkapping

Er zijn genoeg redenen om voor een Douglas houten overkapping of buitenverblijf te kiezen. Douglas hout kent namelijk vele voordelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij. 

1. Duurzaam

Douglas hout is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa. Doordat het uit Europa komt, hoeft het minder kilometers af te leggen. Dit is natuurlijk beter voor het milieu. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse III. Dit maakt Douglas hout erg populair, want wij kiezen met zijn allen steeds meer voor duurzaamheid.

2. Vele mogelijkheden

Je kunt er echt alle kanten mee uit, de mogelijkheden met Douglas hout zijn eindeloos. Zo vind je bij ons niet alleen een overkapping of buitenverblijf, maar ook een kapschuur, veranda, zadeldak, een buitenkeuken of tuinmeubelen. En dat allemaal gemaakt van Douglas hout! Genoeg keuze dus.

Douglas overkapping

3. Warme uitstraling

Het hout van de Douglasspar heeft van zichzelf al een mooie kleur en structuur. Dit geeft een warme uitstraling aan je overkapping of buitenverblijf. Na verloop van tijd zal dit gaan verkleuren, maar het mooie aan dit hout is dat je met beits gemakkelijk de kleur kunt behouden. Zo behoud je altijd de warme uitstraling van het hout. Je kunt het natuurlijk ook door ons in de door jouw gekozen kleur laten spuiten.

Buitenverblijf Reftel XL

4. Sterk materiaal

Douglas hout is één van de hardste, beschikbare houtsoorten in Europa. Onbehandeld wordt het na uitdroging steeds harder. Hout van een naaldboom valt vaak onder zacht hout, maar dat heeft te maken met de voortplanting van de boom en niet zozeer met hoe hard of sterk het vervaardigde hout is. Met de stevigheid, hardheid en stabiliteit van Douglas hout kun je dus alle kanten op.

Trendhout buitenverblif van Douglas hout

5. Betaalbaar

Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Je verwacht het misschien niet, maar Douglas hout heeft over het algemeen een goed betaalbare prijs. Zeker als we het vergelijken met andere houtsoorten. Als we kijken naar de levensduur en de mogelijkheden, heeft het ook een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Wil je ook profiteren van de voordelen van Douglas hout?

Trendhout helpt je graag verder met het realiseren van je wensen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of laat je inspireren door onze catalogus.