douglas overkapping

Douglas overkapping

 

Overkapping douglas


Trendhout heeft een heel breed assortiment met duurzame douglas overkappingen. Een overkapping van douglas hout is laatste tientallen jaren flink in populariteit toegenomen. Waarschijnlijk omdat men steeds meer beseft hoe belangrijk het buitenleven is. Steeds meer mensen willen dichter bij de natuur leven. De tuin is dan een ook plek om de stenen muren te ontvluchten en heerlijk te kunnen ontspannen.

 

Douglas is populair omdat het een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. Het is een relatief duurzame houtsoort als we het vergelijken met onbehandeld vurenhout. De duurzaamheid van onbehandeld douglas ligt al vele malen hoger dan die van onbehandeld vurenhout. 

Omdat mensen graag lang willen genieten van de overkapping valt de keuze voor douglas overkapping dan ook te verklaren.

Stel douglas overkapping samen!

Douglas overkapping op maat

 

Bij Trendhout is een unieke 3d app ontwikkeld waar u eenvoudig uw douglas overkapping kunt samenstellen. In de 3d configurator ziet u ook gelijk de bijbehorende prijs van het gekozen product.

Standaard staan er enkele honderden modellen en afmetingen in, daarnaast is het ook mogelijk om een douglas overkapping op maat te laten maken door Trendhout.

 

Bij een overkapping op maat zien we vaak dat de afmetingen net wat afwijkend moeten zijn van een standaard model, ook komt het voor dat een dak overstek aan één of meerdere zijdes moet komen te vallen. Wel is het goed om eerst altijd te kijken of u met een basismodel uit de voeten komt, dat is voor uw portemonnee namelijk het meest gunstig. Bij een douglas overkapping op maat komen meer kosten bij kijken door extra tekenwerk en werkvoorbereiding die er voor noodzakelijk is.

 

Douglas overkapping met schuurtje

Wellicht heeft u behoefte aan een schuurtje met douglas overkapping. Trendhout heeft hierin veel verschillende de opties voor u. Bij diverse modellen in onze 3d app heeft u de mogelijkheid  om een schuurtje met overkapping te configureren. Veel gebruikte breedtes voor de bergingen zijn (B) 1630mm of (H  2230 mm). Daarbij heeft u de keuze uit verschillende dieptematen waardoor u in de meeste gevallen kunt kiezen voor 2500 – 3000 – 3700 mm diepte.

 

Bij een douglas overkapping met schuurtje kunt u zelf kiezen wat er qua douglas ramen en deuren in moet komen. Als het schuurtje echt als berging bedoeld is, zien we dat er regelmatig gekozen wordt voor een dichte opgeklampte deur. Als er in het schuurtje ook een werkbank geplaatst wordt, kan een overweging voor een raam of een deur met glas een verstandige keuze zijn.
Hierbij heeft u dan natuurlijk het voordeel en gemak van daglicht in uw werkruimte.

douglas hout overkapping 

 

Wellicht heeft u al voldoende opbergruimte in uw woning of garage en bent u puur op zoek naar een mooie douglas overkapping om een gezellig plekje in uw tuin te creëren. Trendhout heeft ook hierin heel veel mogelijkheden. In onze 3d app kunt u een overkapping van douglas hout zelf samenstellen, hierbij heeft u keuze uit veel verschillende afmetingen. 

 

De douglas houten overkapping kunt u configureren met de gewenste wandindeling. Ook hierin kunt u zelf kiezen welke indeling het beste bij uw wensen past. U kunt voor een landelijke uitstraling gaan door te kiezen voor onbehandelde of zwarte potdekselplanken, of voor een iets moderne afwerking door te kiezen  voor verticale sponningplanken of thermisch gemodificeerd rhombus of channelsiding toe te passen.Stel douglas overkapping samen!

Douglas overkapping met schuur

 

Wellicht heeft u behoefte aan een ruime extra berging voor al uw spullen. Het is mogelijk om een schuur naar eigen wens samen te stellen. Als er wordt gesproken over een grote schuur dan begint dat al snel bij afmetingen van 3700 tot 15000 breed. Belangrijk is om te kijken hoeveel ruimte u daadwerkelijk nodig heeft. Wilt u een douglas overkapping met schuur bouwen waar ook auto’s in geplaatst moeten worden dan heeft u natuurlijk aanzien meer ruimte nodig.

 

In onze app kunt u eenvoudig zelf bepalen hoe groot de schuur en hoe groot de overkapping moeten zijn. Als voorbeeld, u kiest voor een basismodel van 900 cm. Dan kunt u kiezen om 600cm te gebruiken als schuur en 300 cm als overkapping. Mocht u juist de wens hebben om een ruime overkapping in uw tuin te hebben, dan kunt u de verhouding omwisselen. Hierin heeft u in onze configurator alle ruimte.Overkapping douglas hout

 

Een overkapping van douglas hout is voor veel mensen een uitstekende oplossing als ze op zoek zijn naar een houten overkapping voor in de tuin.  Onbehandeld Douglas hout heeft al een verwachte levensduur van 10-15 jaar, wat met extra behandeling alleen maar langer zal worden. Douglas hout heeft een warme kleur, zou je er niets aan doen dan moet u ervan uitgaan dat de overkapping zal vergrijzen.

 

Om ervoor te zorgen dat uw overkapping van douglas hout lang mee gaat, adviseert Trendhout altijd om de overkapping vrij van het maaiveld (gazon)  te zetten. Hiervoor worden vaak duurzame betonpoeren toegepast welke op een hoogte van 7-20 cm boven het maaiveld geplaatst worden.

Omdat de overkapping een stukje hoger staat, blijft de onderzijde van de palen droog. Dit zorgt ervoor dat er aanzienlijk langer kan worden genoten van het gerealiseerde bouwwerk.Douglas overkapping aan huis

 

Heeft u de wens om uw tuin meer bij de woning te betrekken? Dan raden wij een douglas overkapping aan huis aan! Trendhout heeft diverse soorten overkappingen voor aan woningen. Hierbij kunt u denken overkappingen met een moderne, klassieke of landelijke uitstraling. Wij adviseren u om goed te kijken wat het best bij uw woning past, hiervoor kunt u ook advies inwinnen bij een gespecialiseerde Trendhout dealer uit uw regio. 

 

Door het bouwen van een douglas overkapping aan uw huis kunt u ook eenvoudig een tuinkamer van creëren. Dit is mogelijk door er bijvoorbeeld glazen schuifwanden, steel look wanden en een verwarming (heater of kachel) in te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om een lichtstraat in de overkapping toe te passen waardoor de lichtinval in de woning ook bevorderd wordt.

 

Vrijstaande overkapping douglas

 

De vrijstaande overkappingen van douglas zijn ons meest verkochte product. Een vrijstaande overkapping van douglas heeft een aantal voordelen ten opzichte van een aanbouw veranda. Het grootste voordeel is dat u natuurlijk veel flexibeler bent wat betreft de positie en afmetingen.

Daarnaast kunt u ook kijken naar positie van de zon ten opzichte van uw overkapping.

 

Daarbij heeft u meer mogelijkheden om onder de juiste gradenhoek zonnepanelen te plaatsen op uw vrijstaande overkapping van douglas hout. Tevens bent u iets minder gebonden aan kleurstellingen van de woning, omdat de overkapping vrij van de woning staat kunt u het naar eigen smaak vormgeven.

 

Douglas overkapping plat dak

 

Trendhout heeft vele soorten douglas overkappingen in het assortiment. Een kapschuur overkapping of een overkapping met een zadel-/puntdak behoort tot de mogelijkheden. De meeste vraag gaat uit naar een douglas overkapping met plat dak. Dit heeft vaak te maken met deels prijsaspect maar ook met het vergunningsvrij bouwen.

 

Omdat er nu eenmaal minder materialen gaan in een plat dak ten opzichte van een kapschuur of puntdak is het qua prijs voordeliger. In de praktijk kunnen de verschillen tussen een plat dak of puntdak wel oplopen tot ca. 35-45%. Dit komt omdat een plat dak veel sneller te monteren is, waardoor ook hierin flinke prijsverschillen zitten. Ook zijn de douglas overkapping met plat dak vaak niet hoger dan 3000 mm waardoor ze in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd mogen worden. Erg voordelig dus!

 

Stel douglas overkapping samen!

 

Douglas houten overkapping.

 

Douglas houten overkappingen zijn afgelopen tientallen jaren heel populair worden. Dit heeft te maken met de warme en luxe uitstraling van deze houtsoort. Bij Trendhout worden alle standaard douglas houten overkappingen altijd geschaafd en gedroogd. Geschaafd wil zeggen dat ze netjes glad gemaakt zijn, bij de productie van een douglas houten overkapping wordt hier extra aandacht aan besteed zodat de juiste palen en balken gebruikt worden in het bouwpakket.

 

Trendhout kiest ervoor om het douglas hout wat gebruikt wordt in onze basismodellen ook gedroogd wordt. Door het hout te drogen zorgen we ervoor dat de werking ervan aanzienlijk minder wordt. Hierdoor zal de overkapping dus ook na jaren er nog heel netjes bij staan. Daarnaast heeft het drogen van het hout als voordelen dat u het meteen kunt behandelen met een beits of het geheel gespoten kunt laten aanleveren door Trendhout. 
Douglas overkapping 500x300 & 500x400

 

Een douglas overkapping van 5 x 3 of 5 x 4 meter zijn verreweg de meest populairste afmetingen. 

Deze afmetingen geven u voldoende ruimte om een eettafel met stoelen of een loungeset onder te plaatsen. In veel ondiepe tuinen in tegenwoordige nieuwbouw, zien we dat de afmetingen van 500x300 cm erg populair is. Bij de ruimere tuinen zien we dat de afmeting van 500x400cm veel wordt toegepast.

 

Dit is dus per situatie heel verschillend. Belangrijk is om hierbij te kijken naar de afstand vanaf de woning en het geheel van de tuin. Een douglas overkapping mag wel een prominent onderdeel van de tuin zijn maar het moet de tuin ook weer niet overheersen. Daarom is het goed om hierover ook advies te vragen bij een gespecialiseerde plaatselijke Trendhout dealer.
Douglas overkapping 600x300 & 600x400

 

In het geval van een grotere tuin zien we dat er gekozen wordt voor ruimere overkappingen. Bij een hoekwoning of twee onder één kap met een ruime tuin, zien we dus ook dat de afmetingen van 600 x 300 cm of 600 x 400 cm meter populair zijn. Dit is in dergelijke tuinen mogelijk omdat ze simpelweg breder zijn dan een tuin van een tussenwoning welke vaak ca 500cm is.

 

Bij een overkapping van 600 x 300 of 600 x 400 wordt er ook vaak gekozen om een gedeelte af te sluiten om dit als berging te gebruiken. Het andere deel wordt dan echt gebruikt om onder te ontspannen. Een veel voorkomende verhouding is hierin 250 cm schuur en 350 cm overkapping.

In onze Trendhout app kunt u eenvoudig een overkapping van 600 x 300 of 600 x 400 cm samenstellen.Stel douglas overkapping samen!